top of page

To gæs i et skud


Denne sidste lørdag inden juleaften, tog jeg rundt på et par revirer for at se hvad der rørte sig. Natten igennem havde det sneet og hjemme lå så meget sne, at der kunne laves en snemand.

Jeg valgte først at køre ud til et revir tæt på Roskilde Fjord. Da vi ankom stod der mange gæs på markerne. Det var bramgæs, grågæs og en større gruppe canadagæs længere ude. Hunden så meget interesseret ud i det scenarie, da flere gæs stod lige ved grusvejen.


Jeg kørte op gennem skoven og fik parkeret bilen. Herfra ville jeg gå gennem en vildtager og ned over grønjorden. Kunne jeg få en julehare ville det være fint. Da jeg gik inde i skoven kunne jeg høre, at en gås kaldte ude fra fjorden og kom tættere og tættere på. Jeg stod stille inde i skoven og kunne se, at gåsen fløj lige mod mig. Et godt sving i bøssen og canadagåsen, det var sikker på, at det var, faldt til jorden. Da jeg kom hen til den blev jeg lidt overrasket for nu lignede den en grågås.


Efter flere søgninger på Google og råd er jeg nu overbevist om, at der er tale om en hybridgås ( Grågås x Canadagås - (Anser anser x Branta canadensis). Dette skulle være lidt mere almindeligt end jeg lige troede.


Hvordan den så indrapporteres når vildtudbytte skal gøres op, har jeg nogle måneder til at overveje.

Der var ikke mere vildt i skoven eller på markerne, så jeg kørte lige forbi en kammerat for han også skulle se gåsen. Han havde netop nedlagt en pæn ræv og ville på kragejagt i morgen tidlig. Vi kunne så lige snakkes ved, om jeg skulle gøre ham selskab.

Næste revir var mere snedækket og her forsøgte jeg lok efter ræv. Intet viste sig og så var det bare næsen hjem, fra det smukke vinterlandskab.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page