top of page

Vilde krager, tamme duer og stumpet ræv


Morgenen skulle stå i riflens tegn efter råvildt og så ville jeg køre til en anden gård og regulere tamduer og krager hvis de også skulle indfinde sig. Morgenen bød ikke på noget råvildt for kort efter solopgang kom en stor ræv trissede langs et gærde. Den havde en stumpet hale, der stak op i luften som en anden slædehund. Skuddet var ment og ræven lå forendt. Herefter kørte jeg til en kvæggård for at regulere tamduer. Der var ikke så mange duer som jeg havde fået fortalt men det gik og kragerne trak da også pænt. Dagens resultat blev en enkelt ræv, 17 tamduer og 14 krager.

Det var en stor ræv og jeg vurderede, at vægten var over 10 kg. Jeg blev dog lidt skuffet, da en SMS tikkede ind senere på dagen med angivelse af en vægt på 8 kg. Jeg må være blevet svagere i armene for jeg vil stadig holde på, at vægten var større. En god stor hanræv er det under alle omstændigheder og spøjst med den afstumpede hale.


Da jeg kom hjem fra kragejagt skule en kammerat hente tamduerne og ræven til træning af de dygtige ruhår. Jeg fik derfor lige lagt ræven op på plænen og i silende regn, kunne jeg tage et obligatorisk paradefoto inden ræven kom i en sæk.


Vel ankommet til gården byggede jeg et skjul af paller op ad en frontskovl.


Jeg sad ganske godt og havde fint udsyn til de fugle, der nu ville vejen forbi eller blev draget af mine udstoppede lokkekrager og efterhånden skudte fugle.


Duerne slog villigt på fuglene og gav nogle udfordrende skud, når de hurtigt ændrede retning i vinden. Her skulle jeg både tage højde for bygninger, kreaturer og medarbejderen.

På et tidspunkt kom en krage flyvende højt oppe. Jeg trak godt igennem og ramte kragen perfekt. Desværre landede den på taget af staldbygningen og der ligger den endnu.

De gik nu uden problemer. Den eneste malurt i bægeret var afslutningen på dagen. Det lykkedes mig at anskyde fire krager i træk som hver og en forsvandt langt ud i horisonten tydeligt ramt. ØV - men den slags sker.

Dagens fine parade med krager og tamduer.


I morgen skal jeg forsøge at nedlægge nogle af de mange gæs, der kommer på et andet revir.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page