top of page

Fransk buk II

Opdateret: 3. dec. 2020


Turens anden buk blev nedlagt i silende regnvejr kl. ca. 09:00 en mandag morgen.

I netop dette område var jeg på sidste besøg her efter en en særdeles god buk og tænkte, at den nok stadig var i området. Min franske vært sagde da også på vores køretur, da jeg var ankommet 'joli brocard'' som vi passerede disse luzernemarker.


På trods af regnen som på en eller anden måde var forfriskende og kølende var det fint at gå rundt i. Herhjemme var løbet i dækning og kørt hjem.

Bukken fik jeg øje på ved et levende hegn. Den stod og essede af buskene og på trods af, at der kun var ca. 100 meter hen til den, havde den ikke opdaget mig. Jeg fik hurtigt skydestokken op og riflen i anslag. Bukken var dog i mellemtiden trukket ind i hegnet og forsvundet. Jeg stod længe og ventede og tænkte, at den måtte komme frem igen. Jeg havde godt nok vinden i ryggen så måske bukken havde fået fært og var smuttet uset væk.

Jeg gik videre og ville bagom hegnet og den lille lund bukken var ved. Da jeg kom op bagved kunne jeg ikke se bukken og pürchede mig stille frem mellem gyvel og tornede vækster af ukendt oprindelse. Jeg havde sådan på fornemmelsen af, at bukken var tæt på - meget tæt på.

Nu stod jeg bare og ventede med riflen hvilende i skydestokken og pludselig fik jeg øje på dyr ca. 130 meter væk i et gærde. Hurtigt kig med kikkerten og ja, det var bukken.


Bukken blev nedlagt op fra kanten af skoven på venstre side

Hurtigt fik jeg sneget mig ned til hegnet og med riflen i ViperFlexen skulle jeg bare vente til bukken vendte siden til. Bukken trissede med langsomme skridt væk fra mig. Med pibelyde og bøven forsøgte jeg at få bukken til at stoppe op og give mulighed for et sideskud - bukken reagerede overhovedet ikke.

På et tidspunkt skulle bukken dog lige have lidt friske skud fra en busk den netop havde passeret og vendte siden til. I skuddet faldt bukken på stedet og jeg kunne puste ud.


En fantastisk høj opsats for bukkene i dette område.


Brutto 475/ netto 385 og opmålt til 105,8 CiC

bottom of page