top of page

Fransk buk III

Opdateret: 3. dec. 2020


Endnu en fantastisk nedlagt råbuk på en morgen med regn og solskin.

Bukken blev nedlagt ca. 09:30 på en morgen hvor det havde regnet kraftigt og solen endelig kom frem. Jeg var egentlig ikke i nærheden af denne buk, da jeg var på den anden side af dalen og jage. Her satte jeg mig og spejdede ud over dalen på markerne på den modsatte side. Her fik jeg først øje på en rå og herefter en buk. I kikkerten kunne jeg se, at der her var tale om en særdeles god buk med fine mørke stænger. Afstandsmåleren sagde 874 meter og lige i overkanten for et velplaceret skud. Der var derfor ikke anden mulighed for, at jeg måtte flytte mig hurtigt. Det kan faktisk være meget vanskeligt, at vurdere hvilken mark det er, når man skal flytte sig langt. Ulempen for bukken var så, at jeg kender denne del særdeles godt og efter en lille ½time kom jeg frem til marken. Dyrene havde kun flyttet sig meget lidt og da jeg ind på små 140 meter og skulle skyde, satte bukken og råen sig ned. Jeg kunne nu lige ane opsatsen i solsikkemarken og fik mulighed for at komme tættere på.


Mens bukken sad i solen kunne jeg fint betragte hans opsats som helt sikkert var i medaljeklassen med kraftige stænger og gode rosenkranse.

Jeg anvendte nu bukkekaldet for at få bukken på benene. Resultatet blev, at der fra min højre side kom en meget ophidset buk springende og bøvede. Den store buk rejste sig og betragtede den anden buk med et undrende blik.

Kuglen blev sluppet og bukken løb sammen med råen og var væk. Kort efter så jeg råen gå alene ud af solsikkemarken.


På dette foto kan man se den modsatte side hvorfra jeg først fik øje på bukken

Det tog lidt tid at finde bukken og hvilken dejlig buk. God alder, kraftige og tykke stænger i mørk farve.Brutto 510 / netto 420 og opmålt til 115,8 CiC

bottom of page