top of page

Fransk buk IV

Opdateret: 3. dec. 2020


Denne buk så jeg dagen før tidligt om morgenen. Den gik i kanten af en luzernemark på ca. 500 meters afstand. Jeg forsøgte at pürche på den men uden held. Bukken var forsvundet da jeg kom frem.


Jeg stødte dog på en forfærdelig mange vildsvin og kunne på et tidspunkt tælle 41 grise foran mig.


Samme aften tog jeg op til et dyrket plateau, der ligger små 100 meter fra marken. Jeg tænkte, at bukken måtte komme her forbi, hvis den skulle ned i luzernen igen. Jeg var knapt kommet frem, da bukken sprang ud på marken og bøvende stod på ca. 130 meters afstand og kigede mod mig. Riflen kom hurtigt i skydestokken og riflen i anslag. Nu havde bukken direkte front mod mig og på trods af, at bukken sikkert ville få en dræbende kugle skyder jeg ikke spidsskud på råvildt og resultatet blev da også, at bukken sprang i skoven. OK-nu ved jeg hvor den skal findes.

Næste morgen blev dette plateau udgangspunktet for jagten. Planen var, at jeg ville sætte mig i skyggen og se hvad der rørte sig.

Lige da jeg kom frem træder en buk ud på stubmarken. Riflen i anslag og efter at have konstateret det er den udvalgte buk opdager bukken, at noget er galt og springer bøvende over marken. Et par bøv fra min side får bukken til at standse op og skuddet går. Bukken faldt på stedet i stubben.

En usædvanlig smuk buk kunne brækkes og få det obligatoriske tag.Brutto 469 / netto 379 og opmålt til 106,3 CiC

bottom of page