top of page

Ræv i slud samt krager og ringmærket måge


Denne søndag var rammen sat med sne, slud og regn. Det skulle dog ikke hindre mig i at forsøge ræve- og kragejagt. Fra morgenstunden blev det til en god stor hanræv, der slentrede over marken i sin søgen efter tæver. Fra krageskjulet blev det til to krager og seks sølvmåger hvoraf den ene havde taget turen helt fra Finland.

Fra solopgang satte jeg mig med udsigt over markerne og kunne se langs skovkanten. Tidligt kom en ræv over marken og fandt en død krage som min kammerat havde smidt på marken dagen før. Ræven satte sig flåede kragen i stykker mens den tyggede løs. Dette var ret uheldigt for mig, for ræven var dækket bag en busk og jeg kunne lige ane den gennem grenene på en afstand af små 100 meter. Jeg blev mere og mere frustreret og på et tidspunkt,for ræven rejste sig og gik lige væk fra mig, så den stadig var dækket af busken. På et tidspunkt drejede ræven endelig til siden og et par musepib med læberne fik ræven til at stoppe op og blote bladet. I skuddet sprang ræven op og sprællede lidt inden den lå stille på sneen.


Så var det ellers afsted til min faste kragekasse. Jeg fik placeret lokkekrager og plastikmåger ved møddingen og så var det bare at vente. Den første krage kom på stive vinger og pakkede perfekt.


Kort efter kom en flok på otte-ni sølvmåger og dagens doublé var i hus.


Nedbøren gjorde sikkert sit til, at der ikke var det store træk af krager og det blev kun til en enkelt mere af de grå. Mågerne var lidt mere villige til at trække og slå og da de første timer var forbi havde jeg nedlagt to krager og seks sølvmåger.

Det var først ved paradefoto, at jeg opdagede, at den ene måge var ringmærket. Bliver spændende at se lidt data på denne, når mailen tikker ind.


Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page