top of page

Munden fuld


Denne morgen kom jagtårets ræv nummer 27 og 28 i journalen. For kragerne er denne sæson egentlig også godkendt med 234 indtil nu.

Da rævene nu er lovlige 1½ time før solopgang var jeg klar her. Det er faktisk ret mørkt 1½ time før solen er oppe men frosten og de få pletter af is og sne på marken giver et godt udgangspunkt for at kunne nedlægge en ræv her.


Med min kikkert afsøgte jeg markerne og kanten op mod skoven. Der var intet vildt af se og så kunne jeg sætte mig i et gærde med god dækning.

Jeg skulle ikke vente meget mere end 15 minutter før en ræv luskede over marken. Med læberne fik jeg muset den tættere på og da jeg allerede var klar med riflen og ræven stod lidt skråt og kiggede på mig på ca. 60 meters afstand lod jeg skuddet gå. Ræven faldt med det samme og bevægede sig ikke mere.

Jeg lod ræven ligge for ikke at blive set af andre ræve eller lave uro. Det var en fin morgen og med den svage vind var frostgraderne også til at holde ud.

Jeg sad og kiggede på en hare i kikkerten, da jeg fik øje på en bevægelse i en lavning. Her kom en ræv gående og i første omgang troede jeg, at der var to ræve. Det viste sig dog, at denne ræv kom slæbende med noget i munden, som den trak efter sig. På et tidspunkt stoppede den op og fik samlet 'slæbet'. Her stod stille tids nok til, at jeg kunne sende kuglen afsted mod ræven på en afstand af små 100 meter. Nu var nysgerrigheden stor for at se hvad det var, at ræven havde fundet. Det viste sig at være noget skind.


Herefter skulle kragerne prøves. Solen havde været oppe et lille stykke tid og ikke en krage havde vist sig. Jeg var dog optimistisk og fik sat lokkere op. Den første krage kom forfra og skrålede lystigt over lokkerne. Utroligt nok fik jeg skudt forbi og sad med irritationen malet i ansigtet. Der skulle dog ikke gå lang tid før endnu en krage kom som jeg fik nedlagt. Nu forsøgte jeg at skråle løs i mit kald, da jeg kunne se en krage sætte sig i et træ små 400 meter væk. Det lokkede en krage til som næsten landede mellem lokkerne inden den blev nedlagt.


En fin morgen og formiddag med to ræve og tre krager til journalen. Nu må jeg se, om jeg kan nå ud til aften efter lidt mere ræv.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page