top of page

Afskudsbuk og Harald

Denne lørdag morgen var min kammerat Rune og hans femårige søn Harald med på bukkejagt. Sidst Rune og jeg var på jagt sammen var i 2008. Siden har Rune nedlagt flere medajlebukke og sågar også en flot Top-10 buk på Møn. Denne dag var det dog ikke Top-10, der var målet men en oplevelse for Harald og en afskudsbuk.

Det blev en lille spidsbuk med lav kropsvægt og hvilken succes.

Vi mødtes lidt over 04:00 på gården. For 13 år siden skød Rune en af sine første bukke her og vi brugte mange timer dengang på forskellige revirer før det lykkes at finde en fin buk. Jeg kan huske en aften, at en stor medaljebuk kom frem og jeg lod Rune kigge gennem riffelkikkerten på bukken. Mine ord til ham dengang var " sådan en stor buk kommer du aldrig til at sigte på igen" Ordene blev gjort til skamme, for det lykkes Rune at nedlægge en Top-10 buk i 2015 på sit revir på Møn.

Se opmålingsskema her


Nå, videre til denne morgens action.


Rune og hans søn Harald blev ledt ned gennem rapsmarken. På et sted ligger en lille eng og netop her, stod en god gaffelbuk. Den var ikke afskudsbar og videre gik det mod den udvalgte eng og skydestige.

Imponerende som Harald, uden et kny, fulgte sporet i rapsen som flere steder var dobbelt så høj som ham selv.


Vi ankom uden at se flere dyr og jeg fik anvist stigen til dem begge.

Vi aftalte at mødes ca. 08:00 og jeg ville gå tilbage og se, om jeg kunne finde en moden buk.


Det gjorde jeg dog ikke, for små 10 minutter senere, hørte jeg et riffelskud og tydeligt kugleslag. Nå, det var nok naboen som var heldig, tænkte jeg, da det lød som skuddet kom et stykke væk.


En besked på Messenger fortalte dog noget andet.


Jeg begyndte at gå ned af sprøjtesporet og mod Rune og Harald.


De stod og ventede, da jeg kom ned, og vi fik hurtigt lokaliseret skudstedet.


Her lå lidt schweiss som indikerede et lungeskud.

Mere schweiss fulgte og sporet ville med al sandsynlighed ende med en død råbuk.

Bukken var sprunget ind i rapsen og videre af sprøjtesporet. Der kom mere og mere schweiss som vi gik og bukken lå da også forendt.

Det var Harald, der fandt den!

Bukken var truffet perfekt af den lille .243 W


Vi fik trukket bukken ud og brækkede den.

På vejen tilbage fik jeg øje på en god stærk buk i kanten af noget sø. Den skal jeg nok kigge nærmere på i løbet af sæsonen.

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page