top of page

Fransk buk II - Abnorm

Opdateret: 31. jul. 2019

Denne buk så jeg første gang en regnfuld morgen, hvor den stod i hveden. Jeg kunne se den var abnorm og havde en nydelig opsats. Bukken sprang dog væk og efter en times tid så jeg den stå i en luzernemark få hundrede meter væk fra, hvor jeg så den første gang. En hurtig pürch kastede ikke bukken af sig og jeg kiggede flere dage efter den uden held.


Denne morgen var jeg igen forbi marken hvor jeg havde set bukken første gang. Med kikkerten afsøgte jeg alle kanter og skel og søgte længere og længere væk for at se om der var andre dyr fremme.

Langt ude fik jeg øje på en rå i kanten af noget småmose. På denne tid er der ofte en buk med en rå og med lidt tålmodighed kommer den frem.

Fra bakketoppen mellem de bevoksninger blev bukken observeret. Afstand 600 meter.

Jeg ventede et godt stykke tid, da jeg fik øje på en buk, der sad i græsset små 10 meter fra råen. Der var ingen tvivl om, at dette var den abnorme jeg havde kig efter.

Med RF målte jeg afstanden til godt 600 meter og måtte lige have lidt digital korthjælp for at udpege den præcise lokalitet for dyrerens placering.

Det blev en lang pürch og med forsigtige skridt gik over en stubmark mod dyrene. Jeg syntes det larmede udsædvanligt og mistede efterhånden troen på, at dyrene stadig var der. Dels grundet den tid der var gået og dels muligheden for, at de havde hørt mig.


Jeg standsede op på stubmarken og fik sat riflen i ViperFlexen. Dyrene var ikke lige hvor jeg havde set dem første gang og jeg overvejede lige et par pib med bukkekaldet.


Pludselig fik jeg øje på et stykke råvildt 80 meter væk. Den stod fredeligt og essede. Det var råen. Bukken måtte være tæt på og der stod den. Bukken var endnu tættere på mig og stirrede lige mod mig. Jeg var spottet!


Råen havde slet ikke bemærket mig og jeg tror, at det var råens rolighed, der fik bukken til at blive.


Riflen kom i anslag og på de ca. 60 meter skød jeg bukken på halsen. Den faldt i skuddet og spjættede et par gange med løbene før den lå stille. Råen stod helt uanfægtet og betragtede bukken. Råen sprang først, da jeg gik ned for at tage bukken i øjesyn og sætte det obligatoriske tag.


En dejlig stor abnorm råbuk og dejligt at få en buk man i flere dage har kigget efter.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page