top of page

Fransk buk III - Abnorm

Min vært ville gerne med ud og vise området og de mange gode spots, en buk kunne nedlægges på. Jeg havde taget bukkekaldet med og ville bruge det her for at se, om der skulle komme nogle bukke frem.

Det første sted vi forsøgte kaldet kom en ulige otteende råbuk faktisk springende lige ind til mig.


Vi placerede os ved en stor luzernemark langs en skovkant. Her fik jeg stillet mig op, så jeg havde skoven i ryggen og kunne se ned over luzernemarken. det var nu ikke fuldt udsyn grundet det kuperede terræn så fordelen var, at jeg ikke kunne se en evt. buk og bukken heller ikke kunne se os.


Der var kun lokket meget få gange før en buk kom løbende i fuldt fart lige mod os. Riflen var allerede i anslag og da jeg kunne fornemme, at det var et Ok trofæ slap jeg kuglen på 10-15 meters afstand på halsen af bukken. Bukken faldt til jorden og overrasket kunne vi se, at det var et helt unikt trofæ med en lille skovl på højre stang.


Trofæet var mere unikt og for første gang fik jeg set en buk fra Frankrig med grandel. Der var flere mærkelige knoglevækster på kraniet og vægten var da også usædvanlig høj med 380 g. netto taget den relative beskedne opsats in mente.

Bukken blev nedlagt få meter bagved, hvor dette foto blev taget.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page