top of page

Fransk Bukkejagt #3

Opdateret: 3. dec. 2020

Endnu en stærk buk blev fundet denne aften i det franske. Min kammerat og jeg har travet markerne tynde uden at se andet en unge og ikke afskudsbare bukke. Nu gik turen op til noget græsmark ved et større skovområde. Her skulle bare være en god buk.


Nedlæggelse af en medaljebuk behøver ikke være forbundet med større drama eller besvær. Denne buk var netop en sådan.

Vi havde fulgt en grusvej og forsigtigt kigget op af hver eneste række mellem vinplanterne. Ikke nogen rådyr her. Da vi kom op til græsengen gik vi ud til nogle af de store halmballer og fik placeret os, så vi kunne se over til skovkanten små 80 meter væk. Med solsikkemarker bag os og til siden kunne en buk dukke op når som helst.


Med bukkekaldet blev de første forsigtige toner sendt ned mod skoven. Reaktionen kom med det samme, da en stærk seksender rejste sig og stirrede lige mod os fra skovkanten. Den må have siddet dækket i mellem brombær og andet vegetation.


Jeg kunne blot hviske 'grand brocard' (Stor buk). Min kammerat kiggede på mig og svarede 'Grand brocard?' ligesom for at være helt sikker. 'Qui - oui, grand brocard. Je vais tirer' svarede jeg.


Kuglen sad på bladet og da vi kom frem kunne vi tage en smuk seksender i øjesyn. Meget regelmæssig og god mørk opsats.

En god og stærk seksender, der ligger i bronzemedaljeklassen med en officiel opmåling på 109,8 CiC og brutto 447 g.

bottom of page