top of page

Fransk Bukkejagt #5

Opdateret: 2. aug. 2020

Lokkejagt er altid spændende uanset om det er elg, råbuk eller ræv. Under bukkens brust er det naturligvis råbukken, der er prioriteret her. Denne morgen var ingen undtagelse i forsøget på at lokke en afskudsbar buk til skud.


Jeg var listet et godt stykke ind i et område med krat, skov og solsikkemarker. På en mindre stubmark stillede jeg mig i skyggen og tænkte, at en råbuk ville komme forfra. Her var krat og bevoksning med god dækning og et sted en buk ville sidde, tænkte jeg.

Jeg havde vel lokket en 10-15 minutter, da en buk kom ud fra et sted jeg slet ikke havde ventet. Bukken kom bagfra og med vind fra min venstre side, måtte bukken få min fært lige i snuden. Bukken kom dog i langsomme skridt nærmere og nærmere.


Bukken havde en usædvanlig høj og meget snæver opsats. Absolut atypisk for området og jeg har faktisk aldrig set en buk på dette revir med så snævert udlæg. Et fantastisk og spændende trofæ - næsten over i det abnorme.


Jeg turde knapt bevæge mig, da bukken hele tiden stirede lige mod mig. Langsomt fik jeg dog drejet mig en smule, så riflen kunne vendes mod bukken.


Det gik og nu stod bukken spidst på mig. Jeg er ikke tilhænger af spidsskud og undgår det altid på hjortevildt, hvis det er muligt. Her vurderede jeg dog, at situationen ikke kunne blive bedre og placerede en kugle spidst på bukken. Den relativ korte afstand på små 35-40 meter gjorde, at skuddet var forholdsvist nemt og effekten udeblev heller ikke.


Bukken faldt til jorden øjeblikkeligt og lå forendt.


Det er lang tid siden, at jeg har følt en sådan spænding ved nedlæggelse af en buk. Hele situationen med lok, bukken der kommer frem og afgivelse af skuddet, gik bare op i en højere enhed.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page