top of page

Fransk Bukkejagt #4

Opdateret: 2. aug. 2020

Når min kammerat siger han har set en stor buk, så ved jeg at det er en stor buk. Denne aften var ude mellem luzernemarkerne hvor den var set flere gange i løbet af sommeren. Det var sent da vi ankom, og mørket var ved at sænke sig.


Vi parkerede bilen ved en lille dam og begav os over markerne. Her var gode muligheder for en bonusræv og måske den store buk.


Da vi havde gået små 200 meter fik vi begge øje på et stykke råvildt ved en lille lund på marken. I kikkerten kun vi se, at der var tale om en buk. Det tiltagende mørke gjorde det svært at vurdere opsatsen. Jeg kunne se, at det i hvert fald var en seksender, da den havde nogle lyse sprosser, som nemt kunne tælles.


Min kammerat var opsat på, at det måtte være den store buk. Jeg var usikker men lod mig overtale til at afgive skud til bukken.


Riflen lå solidt i skydestokken og da bukken stod med siden til, lod jeg skuddet gå. Bukken faldt direkte til jorden og lå forendt. Min kammerat nærmest småløb ud til bukken og da vi kom frem kunne vi konstatere, at det var en fin seksender - men absolut ikke den store. Sådan kan det gå, når man forbryder sig mod sit princip om, aldrig at skyde på en råbuk hvor jeg ikke har set trofæet tydeligt. Det var nu en pæn buk og slet ikke ringe i opsatsen. Men normalt en buk jeg sparer og lader gå.
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page