top of page

Havebukken

Jeg havde fået lov til at kigge efter en buk på et revir, der tager udgangspunkt i en mindre Midtsjællandsk landsby. Under regulering af krager har jeg ofte set råvildt her.

Jeg var på reviret med riffel første gang i går aftes. Regnen stod ned i stænger og påklædningen var regntøj. Der var råvildt at se og i alt så jeg fire råer og tre bukke. Den ene buk kom ud fra haven og fejede kraftigt på en række træer. Det var den buk, der nu stod på listen. Det var en ældre buk stadig i den grå pels og med en god kropsstørrelse. Opsatsen var meget mørk, næsten over i den sorte nuance. Det tegnede lovende for chancerne.


Vel ankommet til reviret og den fuldstændige forvandling af vejret, var der nu sol og lidt vind. Jeg havde lidt udfordringer med at finde en god placering til 'Havebukken'. Jeg var helt overbevist om, at den ville komme inde fra noget granbevoksning og trække ind i haven. Jeg fandt en god placering i kanten af haven men efter at have siddet her i små 15 minutter fik jeg en fornemmelse af, at bukken sikkert ville komme lige forbi dette hjørne og flyttede mig ned ved nogle buske og en grøft. Her forestillede jeg mig hvordan bukken ville komme langs med kanten af haven.Jeg havde siddet en times tid, da bukken stod på hjørnet hvor jeg tidsligere havde siddet. Bukken satte i løb og bogstaveligt talt med retning lige mod min position. Bukken fejede kraftigt på en busk ved siden af mig og forsigtigt fik jeg rejst mig og placeret riflen i skydestokken. På små 7-8 meters afstand skød jeg til bukken som faldt på stedet.


Det var som forventet en buk med stor kropsstørrelse. Opsatsen var mørk og svagt perlet.


Ejeren var glad for at bukken var skudt og fortalte, at det var den første buk, der nogensinde var nedlagt her.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page