top of page

Kan man gentage en succes?

Sidste søndag var jeg netop på dette revir og fik en dag med mange skud. i alt blev det til 50 fugle fordelt på 12 krager og ret ringduer. Jeg fik stadig medlinger om, at der var en del duer på den nysåde mark og de gerne skulle reguleres. Denne lørdag var jeg derfor på plads igen. Det gave lige så mange dur som sidst - nemlig 38 samt 8 krager.


En kammerat havde på en måde selv inviteret sig på duejagt og da selskabet normalt er hyggeligt blev det også en realitet.

Vi mødes ½ time før skydetid hvor jeg allerede havde sat skjulet op. Jeg havde valgt en position hvor jeg vurderede, at duerne ville trække forbi, da jeg havde set godt ræk her med den vind, vejrudsigten havde lovet.


De første fugle der kom, var tre krager. Jeg kaldte og kragerne drejede over mod os. Vi trykkede os godt i skjulet og da kragerne slog fik jeg lavet en fin doublé. Den tredje krage kaldte jeg tilbage og utroligt nok kom den i et fint spidsskud og landede mellem sine artsfæller. En fantastisk begyndelse på denne morgen.

Kort efter kom en duehøg og forsøgte flere gange at slå på plastiklokkerne. Den fløj herefter forbi os på få meters afstand - en fantastisk oplevelse.


Mit valg af placering var ikke optimal. Duerne trak helt anderledes og slog ned på marken små 300 meter væk. Vi måtte derfor flytte hele skjulet og alt vores grej.


Det fungerede nu og duerne kom på skudhold.

Da dagen brat blev afsluttet af et meget kraftigt regnvejr hvor både jægere, lokkere, grej og hund blev gennemblødte, besluttede vi at bryde op.

Et rigtigt godt resultat med 38 duer og 8 krager. Alle krager der kom på skudhold blev i øvrigt nedlagt.


Den sidste due som ikke er på foto blev efterapporteret, da vi ankom til bilerne, hvor jeg havde set en anskudt due var fløjet mod.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page