top of page

Krager og regn

Opdateret: 4. mar. 2019

Denne søndag morgen skulle jeg mødes med Andreas og hans unge labrador. Vi havde udset os et læhegn, hvor kragerne ofte trak forbi, når de skulle ud til de nærliggende gårde og marker for at fouragere.

Vi havde valgt, at forsøge med krageuglen og en enkelt lokker placeret i et træ tæt på.

Vi var på plads en god ½ time inden solen stod op og sad i regnen og trykkede os i skjulet. Desværre var der ikke mange krager, der kom forbi os. Det positive var dog, at vi hele tiden kunne høre krager omkring os.


På et tidspunkt kom en krage skrålende bagfra. Jeg var hurtigt oppe med haglbøssen klar og fik kragen. Under apporteringen kom et kragepar til og ville næsten lande på den placerede udstoppede krage men min placering midt på marken, fik dem på andre tanker og væk var de. Dagens første krage blev placeret under uglen og så kunne de næste krager bare komme.

Et par enkelte krager var lige ved og næsten og som sædvanligt missede vi et par chancer på krager, der lydløst kom bagfra og hurtigt forsvandt.

På et tidspunkt kom et kragepar mod os. De cirklede rundt og var egentlig på vej væk, da jeg fik kaldt den ind mod os igen. Gennem grene og buske trak jeg godt igennem og resultatet blev, at den udvalgte krage pakkede i skuddet og faldt til jorden.


Det var ikke det store udbytte og vi besluttede, at pakke sammen, da jeg også skulle til Skovbo Jagtforening med et par bukke til opmåling.


De var nedlagt for mange år siden og skåret som man nu gjorde dengang. Jeg var klar over, at de var lige på kanten til medalje men begge opnåede bronze.

Med de 'nye' CiC-regler fik begge et fradrag på 65 gram hvilket svarer til 6,5 point. Så hvis de var opmålt til de gamle danske regler ville de have opnået henholdsvis 112,6 og 111,8 CiC-point. Bronzemedaljer ville de stadig have været.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page