top of page

Råbuk på Roskilde Dyreskue

Kan man se en råbuk på Roskilde Dyreskue? Ja, det kan man faktisk godt, for de næste tre dage har Danmarks Jægerforbund en stand med "Forlægning af råvildt - fra skud til bord,med efterfølgende smagsprøver af grillet rådyr"

Til dette skal der naturligvis anvendes en god håndfuld bukke og her kunne jeg stille mig til rådighed.


Denne morgen havde jeg den lille hvalp med for første gang. Den er ca. 13 uger gammel nu og viser fine takter.

Min bekymring var dog, hvordan den ville reagere på skud. Den er nu meget rolig overfor lyde og forskrækkelser så ikke noget problem her.


Jeg kørte ud til et lille revir mellem Ringsted og Sorø, da jeg her har kendskab til fire forskellige bukke. Når man sådan skal levere buk bliver presset lidt højere. Ejeren havde set et par bukke i parken og ville gerne have dem nedlagt. Min destination var derfor, at sætte mig i kanten af parken og afvente.


Hvalpen fik jeg placeret i min rygsæk, så den ikke forsvandt i vegetationen. Utålmodigheden blev dog for stor og det gik fint med at sidde ved siden af mig.

Der gik ikke lang tid før jeg fik øje på flere dyr på marken. Heraf to bukke. Den ene buk så meget interessant ud i opsatsens størrelse. Det var den samme som jeg forsøgte at pürche på i går aftes. Mine evner var så 'fine', at jeg kom ind på et par meter af bukken som fik fært og i store spring gik i rapsen.

Det var derfor lidt af et luksusproblem at vælge buk her. Jeg var ikke kritisk, da jeg ikke ville skuffe med manglende levering.


Pludselig kom en rå løbende i parken og jeg fik riflen i anslag i ViperFlexen. Kort efter kom en af parkbukkene og stod i fint sideskud. Ingen betænkning her og bukken fik en god kugle.Vi kom hen til påskudsstedet og hvalpen kunne for første gang stifte bekendtskab med schweiss fra et stykke råvildt.

Bukken lå ikke langt væk.

En fin seksender og vurderet til 2-3 år uden noget større potentiale.

Jeg kørte over til et andet revir hvor jeg havde en fin oplevelse med en god seksender - det må jeg skrive om en anden dagComments


Commenting has been turned off.
bottom of page