top of page

Skæv gaffelbuk

Jeg har gennem familien fået mulighed for at skyde kronvildt og råvildt på et dejligt kuperet område på Vestsjælland.


Denne lørdag morgen var igen ude efter jeg fredag aften havde været på reviret og set en del råvildt samt tre stærke kronhjorte, der var ved at sætte op.

Bukkene var ikke afskudsbare og i kategorien årsbukke.


Denne morgen satte jeg mig på en bakketop og kunne her overskue store dele af terrænnet. I det tidlige morgenlys kunne jeg se flere stykker råvildt som alle var hundyr samt en enkelt kronhjort.


Med en god størrelse på reviret var der mulighed for at pürche rundt. Jeg ynder som regel, at sætte mig den første time og herefter pürche rundt. Ofte har jeg ved den første time spottet en afskudsbar buk og indledt en pürch med succes.


På min pürch kom jeg ned til skovkanten og kunne her se et dyr sidde i skyggerne af bøgetræerne. Det var en rå og umiddelbart var den alene. Mens jeg stod og betragtede råen kunne jeg se et dyr rejse sig længere inde i skoven.

Råen stod op og løb ud på marken. Kort efter kom en buk ud. Den stor i kroppen og bar endnu vinterpels på dele af kroppen. Opsatsen var ikke prangende ikke højde men speciel med en skæv stang og gode rosenkranse. Den samlede vurdering blev, at bukken var afskudsbar.


Nu var det bare at vente på chancen og med riflen hvilende i viperFlexen var jeg klar. Bukken fulgte råen på marken et stykke tid inden den vendte tilbage mod skoven. Jeg fik stoppet bukken og lod kuglen gå. Resultate var, at bukken faldt på stedet og efter et par spjæt lå stille.


Bukken havde fået en god kugle og den samlede vurdering af bukken var, at der her var tale om en fin afskudsbuk med flere år på bagen.En lidt speciel opsats som med god vilje kan kaldes abnorm.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page