top of page

Skyder man harer med riffel?

Jeg tager ofte ud med riflen på nakken og ViperFlexen i hånden. Denne lørdag eftermiddag ville jeg se om en ræv eller et stykke råvildt skulle krydse min vej. De udeblev begge men et par harer kom på skud - et par velplacerede kugler gav to harer til journalen.


Den første harer spottede jeg allerede fra bilen. Da min pürch ikke gav nogle chance til ræv eller råvildt, ville jeg forsøge at komme ind på sikkert skudhold og kuglefang til haren, da jeg kom tilbage til bilen.


Vel inde på små 80 meter kunne jeg lige ane haren, der sad og trykkede i vintersædden. Den sad godt for min kugle og da trådkorset var placeret på hovedet, trykkede jeg af. Haren sprang op i luften og fortsatte med at spjætte. Da jeg nåede frem lå den stille og jeg kunne tage en god og stor julehare i hænderne. Kuglen var gået ind lige over øjet og intet kød ødelagt - perfekt.


Jeg fortsatte ud over marken og kunne se flere harer, der dog ikke ville være med på den dødsensfarlige spøg. Når jeg skulle ind og have kuglefang sprang de.


Næste mark stod jeg lægge og afsøgte i kikkerten. Endelig kunne jeg se en hare sidde og trykke. Det blev en lang pürch før jeg kom til skud. Haren blev på stedet og intet kødspild her heller.


Det er nok kontroversielt at jage harer på denne måde og mange vil sikkert mene, at det er usportsligt. Jeg synes dog ikke, at det er mere 'usportsligt' end at sidde i en stige og vente på et stykke råvildt.


Harerne blev ordnet og da jeg ikke har et garvet hareskid valgte jeg, at 'strejfe' den ene hare som bælg. Nu er det saltet og lagt på frys sammen med de to parterede harer.


Det bliver sjovt at få haretrofæet hjem til jagtstuen.

bottom of page