top of page

Sumpbæver

Opdateret: 31. jul. 2020

I gennem mange år har jeg set disse sumpbævere på jagterne i Frankrig. Lysten til at nedlægge en af disse, har har været stor, men altid er opholdet endt uden resultat. Ikke fordi chancerne har manglet, men fordi jeg har været optaget af buk og ræv.


Denne gang skulle det så være.


Flere gange så vi disse sumpbævere på vores ture i reviret. Der sådan set en rigtig god bestand og de betragtes som skadedyr, da de dels som planteæder gør skade på de omkringliggende afgrøder og dels graver gange og underminere brinker og transportveje ved søer og vandhullerne.

Inden vi skulle på bukkejagt denne aften, havde vi besluttet, at nu skulle det være. Ved en nærvedliggende sø, havde vi set en større gruppe på 15-20 individer - heriblandt en velvoksen basse. Den var denne basse, der var målet til aften.


Davi kom ned til søen var der allerede aktivitet og midt mellem en række artsfæller sad 'Bassen'. En forsigtig pürch og riflen kom i skydestokken. Sumpbæveren sad med ryggen mod mig og tyggede lys på noget græs. Da den vendte siden til lod jeg kuglen gå og efter panikken havde lagt sig, lå 'Bassen' forendt.


Dejligt det endelig lykkedes!


Hovedet blev kogt af men måtte desværre her konstatere, at kæben var brækket i skuddet. Der var nu ikke synlige tegn på, at det var selve kuglen men måske den kraft, der var påført dyret.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page