top of page

Svinestreger og ViperFlex

Denne 15. maj og dagen før premieren på de danske bukke tog jeg en tur over sundet til mit jagtrevir i Skåne.

Vel ankommet til reviret lidt over midnat sneg jeg mig rundt i skovene og markerne efter svin. Der var nok af aktivitet kunne jeg se på de mange fure svinene havde efterladt på markerne og i skoven.

Det var en succes og kl. 03:30 nedlagde jeg to mindre grise ud af en rotte på over 20 stk.

Her i Skåne er der en god betsand af vildsvin. Jeg dog på trods af meget jagt kun nedlagt et vildsvin tidligere. Det blev nedlagt den 16. august på bukkejagt. Siden har chancen ikke budt sig på trods, at jeg i mange timer har siddet i skoven.


Ud over at sidde i skoven - enten på jorden med ViperFlex eller i en stige eller tårn, er der noget meget dragende. Nemlig at pürche rundt og liste sig ind på vildtet og udnytte en god chance.


Denne nat havde jeg siddet ved Rönne Å i ca. 2 timer og lyttede og spejdet ud over engene. Kun harer viste sig. Jeg forsøgte at muse for at se om en nysgerrig ræv ville gøre mig selskab denne nat - men nej, kun harer.

Jeg listede videre ned af engene og ind af et skovspor. Her kunne jeg høre noget rumsteren og da jeg tog natkikkerten for øjnene troede jeg ikke på heldet. Foran mig gik der en rotte på over 20 stykker svin i alle størrelser. De var her der snart alle vegne på sporet.....nogle rigtige svinestreger vil jeg beskrive det som.


Med en trylleslag var alle svinene væk fra sporet. Jeg ventede i små 5 minutter før jeg listede små 10 meter frem. Da jeg igen tog natkikkerten fik jeg en overraskelse. Her stod jeg bogstaveligt midt i rotten af svin. Jeg turde knapt bevæge mig og ventede hvert øjeblik på nogle fnys efterfulgt at løbende svin - det skete bare ikke.


Riflen kom i skydestokken og et mål blev valgt - skud - og endnu et mål. Så var der kun spektakel fra en masse flygtende grise.

De to nedlagte svin blev lagt på vejen og jeg fortsatte frem til 04:30. Her satte jeg mig i et tårn og kunne mærke de første regndråber. Jeg blev siddende en time og kunne nyde aktiviteten fra en masse egern og lytte til fugle sangen.


Mine svin nummer 2 og 3 kunne brækkes og en time efter kunne jeg hænge de to svin op ved garagens tag.

I morgen er det bukkejagt i Danmark og mon ikke min gæst nedlægger en god buk inden 07:00- det håber jeg!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page