top of page

Årets første - og hvilken en?

Denne aften blev tilbragt på et nyt revir. Jeg havde set en del fejninger og filmet en god seksender. I den anden ende af reviret, havde jeg siden april set en kraftig gaffelbuk. Da naboen i denne ende har raps på deres areal, var en del råvildt trukket ind her.

Jeg ankom ret sent og havde kun 45 minutter før solen gik ned.

Det gik fint og en meget kraftig, smuk perlet bukkeopsats kunne tages i betragtning efter ½ times anstand.

Jeg parkerede bilen ved asfaltvejen, der gå ind til byen.

Langsomt ned lags et hegn og jævnlige stop for at afsøge området med kikkerten. Jeg kunne se en lille Morris Maskot parkeret ved naboarealet. Tænkte først, at det kunne være nabojægeren - men hvilken jæger kører Morris?


Jeg fandt et god sted i hegnet, hvor jeg kunne overskue større del af reviret og naboernes marker. Her kunne jeg sidde og have udgangspunkt hvis en pürch blev nødvendig.

Der var en del agerhøns hvilket glædede mig. Specielt et par var meget nærgående og tanken slog mig, at de kunne have rede lige hvor jeg sad.


En stor rå kom ud små 100 meter fra mig. Den havde ikke sat lam kunne jeg se på den store vom. Råen kiggede hele tiden i rapsen og jeg fik fornemmelsen, at der var en buk med. Der gik et par minutter, så trådet bukken frem. Det var den kraftige gaffelbuk!


Bukken og råen essede frem igennem vårbyggen. Jeg fik rejst mig op og lagt riflen i ViperFlexen. Her opdagede råen, at alt ikke var som det plejer. Den blev urolig og sprang lidt frem. Bukken fulgte trop. Da de stod foran jordvolden og bukken var fri, slap jeg kuglen. Bukken faldt til jorden og et par spjæt med løbene, var de sidste bevægelser fra bukken.

Da jeg kom ned til bukken kunne jeg tage en kraftig og smukt perlet opsats mellem hænderne. En god dansk sommerbuk i medaljeklassen.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page