top of page

Fransk ræv 10


Så lykkedes det på jagtturens sidste aften, at nå de ti ræve.

Jeg havde til aften valgt, at sætte mig ved nogle enge, hvor jeg har set ræv før. Det var også på denne eng, at jeg skød forbi en ræv i morges.

Vel ankommet til reviret lige omkring et par timer før mørket var totalt, fik jeg valgt en fin position. Jeg fik sat mig således, at jeg kunne overskue tre marker. Den ene med stub og de to andre med luzerne. Foran og bag mig skov.

Jeg havde ikke siddet ret længe, før en rå kom løbende ud af bevoksningen foran mig. Jeg målte lige afstanden og fik den til godt 290 meter.

Kort efter kom endnu et dyr til syne i kanten. Jeg fik kikkerten på dyret og kunne til min glæde og overraskelse konstatere, at det var en ræv, der vil ud gå en tidlig aftentur. Perfekt set fra min side.

Ræven kom imod mig og afstanden blev målt til 225 meter. Jeg fik kigget frem på terrænet for at forudse hvor ræven vill hen. Det værste der kunne ske var, at ræven ville komme lige på og Jeg ville overse den eller, at den ville opdage mig.

Jeg kunne nu lige ane ræven mellem nogle træer og målte afstanden til 125 meter.

Ræven gik nu lige til venstre for mig og jeg kunne kun forestille mig, at den enten ville følge markkanten op til vejen. Afstanden var her 120 meter eller komme gående på et spor lige mod mig.

De værste tanker kom igennem mit hovede. Jeg tænkte bl.a. "Lad nu være med at fucke denne her chance op" Jeg ville ikke have tilgivet mig selv.

En bevægelse små 70 meter ude fortalte, at ræven kom på sporet mod mig. Jeg holdt på ræven lige spidst på og ventede bare, til den vendte siden til.

Kort efter skulle den lige snuse og drejede kroppen. Sigtet fandt bladet og ræven faldt på stedet. Jeg kunne se ræven ligge på sporet mellem et par halmballer. Den strakte benene og jeg kunne se hvordan benene nu langsomt sank mod jorden.


Puha....det var næsten mere spændende end nogen af de bukke og andre ræve, jeg har nedlagt på turen.

Så fik jeg opfyldt mit mål med 10 nedlagte ræve på turen.

Ialt ræv nummer 22 dette jagtår.

Sent kom en pragtbuk gående. Den nærmest hoppede over ræven. Det var en meget høj seksender med lange sprosser. Den skal jeg have fokus på i 2016.


Comments


bottom of page