top of page

Duer og ræv


Ja, noget må jeg gøre rigtigt med rævene, for de nærmest bare løber mod mig, når jeg er ude.

Jeg begyndte dog dagen med lidt regulering af duer. Jeg var først ude ca. 16:00 hvilket nok er lidt sent. Der var ikke specielt mange duer denne eftermiddag, men jeg fik da reguleret ni stykker.

Da jeg kom hjem, havde jeg egentlig ikke tænkt at gå mere ud, da jeg ville se landskamp. Jeg troede den begyndte kl 19:00 med så, den først kom igang 20:45. Så kunne jeg se om der kom en hjort eller endnu bedre en ræv.

Min valgte position på marken gav et godt overblik. Jeg kunne da også lige ane fire stykker råvildt små 100 meter væk. Jeg tog lige rævekaldet og lagde det på læberne, da jeg fik øje på en ræv ca. 160 meter væk.

Sigtet havde hurtigt fundet sit mål men ræven begyndte at løbe. Jeg fik lige pustet i kaldet og ræven stoppede op og jeg kunne slippe kuglen.

Ræven faldt på stedet og lå død. Dejlig fornemmelse, når det hele lykkes. Der var stadig små 10 minutter til solen gik ned, så jeg lå og ventede for at se, om flere ræve skulle komme frem.

Der skete ikke mere og jeg kunne gå ned til en meget flot voksen hanræv.

Den skulle have været fældet en gang i december med de flotte røde farver og næsten sorte hale eller lunte som det hedder på jagtsprog. Men jeg lader ingen ræve gå.

Nummer 37 dette jagtår.

Comments


bottom of page