top of page

Tre forskellige vildtarter i tre skud.


Tre forskellige vildtarter i tre skud fik jeg denne formiddag, hvor jeg sammen med en kammerat gik en tur med vores hunde.

Det første revir betod af ca. 10 hektar ungskov, hvor der for to måneder siden blev tyndet og rankerne af vedmasse, ligger nu klar til flishugning. En lidt umulig opgave for en mand med en gammel hund - men det skulle prøves.

Der blev ikke nedlagt noget vildt her, men vi så både råvildt, fasaner og en enkelt due.


På vej til næste revir sad en stor fasankok i vejsiden ved vores jagt. Vi stoppede op og hanen fløj ned i et nærliggende hegn. Det blev så vores første såt. I hegnet var to haner og jeg fik den ene, der kom forbi mig. Om det var den vi havde set, får vi aldrig at vide.

Næste såt var en større remise. Her var syv dyr og da to lam kom ud ved mig, nedlagede jeg det bagerste. Det var et fint rålam.

Den sidste såt var en stykke mose, der ligger i forlængelse af en større skov. Selv om vi kun var to mand, placerede jeg mig på min vante bagpost. Det gav dagens sidste stykke vildt. En fin gammel tæveræv.

Ræven var meget meget opmærksom i blæsten og løb et par gange frem og tilbage foran mig inden den kom i godt sideskud. Det var i øvrigt ræv nummer 20 i dette jagtår og første efterårsdyr.

En fin formiddag i det nordsjællandske.

Comments


bottom of page