top of page

Forårsvejr og krager

Denne formiddag skulle bruges i min nyrenoverede kragehytte. Det var ikke med de helt store forventninger, at jeg ankom til reviret, da klokken allerede var 09:00 og det gode morgentræk sikkert var vel overstået. Det vigtigste var nu også bare, at komme ud og sidde i forårsvejret og skulle der komme et par krager ville det være optimalt.

Det tog ikke mange minutter at sætte uglen og lige da jeg havde sat uglen op, kom en krage flyvende over skoven. Havde jeg bare været på plads fem minutter tidligere havde den sikkert slået på uglen - nu så den mig og var hurtigt væk.


Et par alliker slog fint på uglen. Det plejer at være et godt tegn på, at uglen fungerer og så mangler der bare en krage. Den lod heller ikke vente lang tid på sig, før den skrålende kom ind over uglen. Jeg elsker denne jagtform, når man kan se den skrålende krage og bare venter på, at chancen er optimal og skuddet kan afgives. Dette gik fantastisk og dagens første krage kunne opsamles. jeg fik hurtigt uglen ned og fik udskiftet den udstoppede krage med en 'rigtigt'.

Dagens næste krage kunne jeg høre og da jeg kiggede op så jeg kragen højt oppe i den blå himmel. Den havde foldet vingerne sammen som en jagede falk og kom i god fart ned mod uglen. Den faldt tungt og opdagende aldrig, at dette forår var det sidste. Jeg lagde kragen med udbredte vinger på græsset i håb om, at dette kunne lokke flere krager til.


Dagens tredje krage kom skrålende bagfra og blev nedlagt i et godt højt bagskud.

Så skete det der nogen gange sker - nemlig begærlighed. To krager kredsede rundt små 60 meter fra mig og kom ind over uglen enkeltvis. Jeg satsede på en doublé i begærlighedens tegn. Resultatet blev, at de begge fløj væk sammen, da de havde mistet lysten til bruge mere tid på den ugle. Sådan går det og jeg giver da også altid det råd, at skyde når chancen er der.Da jeg havde besluttet at pakke sammen kom dagens sidste krage skrålende. Jeg fumlede lidt med geværet og blev opdaget men nående lige et kasteskud mellem grene og stammer. Haglene indhentede kragen og dagens sidste krage kunne lægges på paraden.

En flot forårsdag med fem fine krager. Imorgen tidlig går det løs fra en time før solopgang. Her er jeg inviteret på jagt efter husskader og glæder mig meget, til at prøve med uglen igen.

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page