top of page

Ræv i tusmørke

Vel hjemme fra det franske kunne det blive tid til regulering af lidt rævehvalpe. På en lokalitet vidste jeg, at der stadig var to rævehvalpe tilbage fra et kuld jeg tidligere havde reguleret. Om de stadig var på området, var ikke godt at vide, men et forsøg skulle det have.

Jeg begyndte i en park hvor jeg ved, at der er et kuld ræve, men her var der kun råvildt og det lykkes også at kalde en fin seksender ind.


Jeg pürchede rundt på reviret, men det var ikke lige til ræveregulering med den høje vegetation. På en græseng stod der en fin seksender, som jeg forsøgte at lokke til med bukkekaldet. Bukken reagerede ikke, men det gjorde en ræv, som meget forskrækket flygtede til den nærmeste mose, da vi kiggede hinanden i øjnene på tæt afstand.

De sidste 30 mininutter ville jeg prøve på hvalpene, jeg regnede med stadig var tilbage. Jeg var ikke kommet mere end 20 meter frem, da en rævehvalp kom lige imod mig. Skud var helt udelukket, da der ikke var kuglefang og retningen var mod en hestefold. Nu vidste jeg da, at der var ræve her.


Jeg flyttede mig længere ud på marken og her forsøgte jeg at lokke. De første 10 minutter uden resultat, men så skete der også lidt. To hvalpe kom luntende mod mig. Den ene gik ind i bevoksningen og den anden kom lige mod mig. Da den var ca. 25 meter fra mig tog jeg riflen i anslag og kunne til min amatøragtige forbavselse opdage, at jeg ikke havde åbnet mit flipcover på riffelkikkerten. Lyden af denne åbning fik hvalpen til at springe op og spæne ned af græsset. Jeg tror, det blev til nogle eder for mig selv.


Utroligt nok stoppede hvalpen op efter en 150 meter og begyndte at lunte rundt på græsset. Nu var der godt kuglefang og da ræven stod med siden til, blev kuglen sluppet. Det betød, at årets 16 ræv var en realitet.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page